fredag 23 september 2011

Mycket gott men rått


Maten på Bali har varit minst sagt varierande. Vi har ätit allt ifrån den rätt så smaklösa turistversionen av den indonesiska maten till den lokala oidentifierbara men kryddiga maten.
Mycket av det har varit gott, däremot är det några rätter som har stått ut ifrån mängden.
Idag blev vi serverade ett brunt ägg med ett kycklingfoster i. Denna frestelse avstod vi dock från att prova och höll oss till de starka nudlarna som serverades till. 
Under onsdagskvällen blev vi även serverade rå kyckling som vi inte märkte förens vi ätit hälften, men efter några fingrar ner i halsen och lite tequila så var problemet löst och vi lyckades undvika matförgiftning.


Det positiva är att det finns ett väldigt stort utbud av restauranger och caféer. Där vi har ätit underbar god mat de flesta av dagarna; indiskt (tikka masalan var supergod), mexikanskt, amerikanskt, italienskt och indonesiskt.
Priserna går inte ens att jämföra med sveriges. En lunch för två kan du få för cirka 60 000 Rupiah vilket motsvarar cirka 48 kronor och middag äter du för ungefär dubbla priset.

Idag började även vår PADI Open Water dykkurs. Vi blev hämtade kl. 8 på morgonen av en vit rostig minibuss med en manlig långhårig balines. Då vi haft kontakt med en svensktalande kille som vi trodde jobbade på dykcentret förväntade vi oss också att han skulle hålla i kursen. Så blev det icke. Istället stannade bussen utanför en lokal balinesisk dykskola som både utvändigt och invändigt hade sina estetiska brister. I början betvivlade vi deras kompetens, men efter en stund insåg vi att vår lärare var en kunnig man.


Vi fick träna många olika moment på kort tid. Först fick vi göra det svåraste med hela dykningen, få på oss den extremt tajta våtdräkten. Efter detta fick vi montera ihop luftcylinder med bcd-väst och regulator och sedan hoppa i den uppvärmda poolen. Vi gick igenom allt från hur man gör rent dykmasken till hur man beter sig i nödsituationer. Efter cirka 11 timmar av teori/dyk så kände vi oss rätt trötta .  Dagen slutade som tur var med två leende svenskar som just upplevt sina första andetag under vatten


Imorgon väntar nya äventyr då vi får pröva våra nya dykfärdigheter i havet.


1 kommentar:

  1. Skönt att höra att ni har det bra. Sköt om er och ta det försiktigt med dykningen!

    SvaraRadera