fredag 30 september 2011

Monkey bussiness

Under tisdags eftermiddagen anlände vi till Ubud. Oj vilken stad! Här är det en helt annorlunda atmosfär jämfört med "strand-städerna" på bali. Allt är tyst och lugnt förutom de vilda tupparna som gal 24 timmar om dygnet. Vi fick berättat för oss att många av dessa tuppar är vinnarna i de olagliga, fast fortfarande pågående, "rooster-fights". Två tuppar blir inlåsta tillsammans och får slåss tills den ena tuppen dör. Vinnaren får evig frihet ute i det vilda. I spelet är insatserna höga, folk spelar tills de förlorat både sitt hus och kapital.

Hotellet/guesthouset som vi bor på heter "In da lodge" och ligger i utkanten av centrala Ubud. Vi anlände vid 4 tiden på tisdagen och hade turen att bli uppgraderade från ett standardrum till en övervåning i en superstor villa. Det kändes nästan lite för stort att ha tillgång till två sovrum, ett vardagsrum, kök, badrum och en stor och fin terrass med utsikt mot risfälten. Men ibland måste man ha lite flyt!


Dagarna här i Ubud har varit fullspäckade. Första dagen gick vi en två timmars promenad genom Ubuds "djungel". Denna promenad bjöd på spektakulära utsikter över risfält, vattenfall och stup. I slutet på denna promenadslinga låg restaurangen Sari Organic. Denna restaurang tillagade alla sina rätter med grönsaker från sin egen trädgård och utan någon el. Restaurangen var upphöjd över risfälten och bjöd på en 360 graders vy över landskapet.


Under eftermiddagen gick vi även och spanade in lite apor.

Andra dagen i Ubud så åkte vi på en dagsutflykt till Ayoung River. Här kämpade vi mot flodens strömmar i en gummibåt som tog oss genom Balis regnskog. Under turen fick vi hoppa i och bada i floden och duscha i vattenfall. "River rafting" på Bali är att rekommendera!

Kvällarna här i Ubud har varit mysiga. Det finns ett stort utbud av restauranger och caféer att spendera tiden på. Ena kvällen var vi på ett Jazzcafé med trevlig stämning där cafét bjöd på livemusik och gästerna på dansen. Andra kvällen fick vi lyssna på ett lokalt balinesiskt reggaeband samtidigt som vi åt den näst bästa maten hittills på resan.

Nu har vi fått nog av molniga dagar i bergen och beger oss därför tillbaka till Kuta för att för att surfa, sola och bada!

//Ellen och Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar