måndag 3 oktober 2011

Bye Bye Bali!

Nu har vi spenderat tre dagar på soliga och turistiga Kuta. Här ser man i stort sett bara australienare med "Bintang-tröjor" och japaner med sol-paraplyn strosa omkring på gatorna. Inte en enda svensk har vi mött under dessa 2 veckor på Bali.

Hela Kutas stad verkar centreras kring surf, bad och shopping, det finns absolut ingenting annat att göra/se här. I denna stad har vi mött de hitills jobbigaste försäljarna, och vi som trott att vi redan mött de värsta. Det går inte att gå 10 meter utan att höra fraserna "massage miss?", "transport?" och "look into my shop boss" ungefär 10 gånger vardera. I början var man artig och svarade "no thanks" men den frasen blev snart utsliten och vi har nu börjat med ignorerings-tekniken istället. Den verkar inte fungera den heller.

Igår hyrde vi varsin surfbräda och begav oss ut i vågorna utan någon som helst kunskap om hur man surfar. Efter cirka 100 kallsupar och med 1 liter saltvatten i magen så lyckades vi dock tillslut övervinna konsten att ställa sig upp på brädan. Vi observerade och snodde lite tekniker ifrån vad vi tror var lite mer erfarna surfare och på slutet gick det riktigt bra.
Efter några timmars koncentration i vattnet märkte vi inte hur solen brände på och även fast vi smörjt in oss med spf 50 på hela kroppen så var vi röda som kräftor när vi kom upp ur havet. Därför bestämde vi oss för att undvika solen i några dagar framöver. Så idag har vi strosat omkring i affärer, suttit på caféer och ätit god mat. Njutit av livet helt enkelt. Imorgon är sista dagen här på Bali, vi känner att vi sett allt som finns att se och vill hellre uppleva något nytt, så på onsdag morgon sätter vi oss på ett flyg till Singapore. Kul att få uppleva en asiatisk storstad!

Soliga hälsningar från Bali!
// Ellen

3 kommentarer:

  1. Begreppet ''klaga'' tycker jag inte passar in till den underbara beskrivningen! Några jobbiga försäljare får ni fan leva med ;)
    MER BILDER! Domus du köpte väl kameran med alla accessories till av en anledning?!?!?!
    /Rikard :)

    SvaraRadera
  2. Haha, men får väll klaga lite i paradiset ;) Vi gör allt vad vi kan för att få upp bilder på Internet med våran nuvarande uppkoppling! se till att vara inloggad på skype lite då och då :)

    SvaraRadera
  3. härligt, inte alls avis på värmen;)/martina

    SvaraRadera