onsdag 12 oktober 2011

Kuala Lumpur, en stad, ett torn, ett sjukhus

Nu har det gått 5 dagar sen vi anlände till Kuala Lumpur och mer ska det bli. Resan från Singapore hit kostade 150 kr per person och tog cirka 5 timmar med buss. Bussen var otroligt bekväm, den hade stora och sköna säten med mycket benutrymme. Väl på plats i huvudstaden i Malaysia så var det första som slog oss  hur billigt allting var. En simpel jämförelse är hamburgarna på TGI Friday. I Sverige kostar hamburgarna 139-149 kr medan samma hamburgare i Malaysia kostar 36-52 kr.


Söndagen spenderades med att utforska staden till fots. Vi gick till diverse olika köpcentrum (som det verkar finnas ett oändligt utbud av). Efter det så åkte vi upp i Kuala Lumpur Tower för att titta på staden. "Observation deck" låg på 270 meters höjd med en magnifik utsikt över staden. Dagen avslutades på TGI Friday.



I måndags gick vi till ett undervattensmuseum som heter Aquaria. Där fick vi se allt från stora hajar till små pilgiftsgrodor. På vägen tillbaka till hotellet så gick vi över en trottoar som var under ombyggnad.  Ellen slog i sin fot på ett armeringsjärn som låg på backen. Järnet gick in mellan stortån och tån bredvid som resulterade i att vi fick åka in till sjukhus. Även nu märkte vi att sjukvården här i Malaysia är lika billig som maten. Ellen fick träffa en läkare, noggrann omplåstring, stelkrampsvaccin, tre olika mediciner och allt detta kostade 400 kr på ett fint privatsjukhus.  
 Igår var vi tillbaka på sjukhuset igen för att kolla upp såret, denna gång fick hon träffa en ortoped. Såret var lätt infekterat och hon fick ta en röntgenbild och rengöra foten. Nu är vi stationerade på hotellrummet ett par dagar för att vila och låta såret läka ihop innan vi reser vidare till Vietnam.  

//Robin

3 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! ni verkar ha det jättebra. Sköt om lilla foten ordentligt bara! kram Mamma Eva-Lena

    SvaraRadera
  2. Ni verkar inte lida av tristess precis, lyckans ostar! mormor Ulla

    SvaraRadera
  3. Låter jättecoolt! Billigt är bäst :D Hoppas Ellen läker ihop snart!
    Domus, har du fått inbjudan från mig på skype?
    Kram Rikard Pöss!

    SvaraRadera