torsdag 20 oktober 2011

Saigon

Nu har vi äntligen kommit ifrån Kuala Lumpur efter en och en halv vecka. Flyget från KL till Saigon tog ca två timmar. Staden har 6 millioner invånare och verkar ha ungefär lika många mopeder som åker på gatorna. Hotellet som vi bor på ligger inte långt ifrån centrum och är billigt. De verkar dra ner på omkostnaderna genom att endast ha en lampa som fungerar lite halvt i hissen och ingen belysningen i korridoren. Inne i rummet är allting bra, vi har ett stort sovrum och ett stort badrum som båda är fräscha. Det är mer än vad man kan kräva ute på resande fot.

Idag så har vi sett oss lite omkring i staden och varit på War Remnants Museum som är en utställning som fokuserar på Vietnamkrigets historia och alla dess efterföljder. Museet visade många ocensurerade bilder från kriget och effekterna av Agent Orange.


 Dagen avslutades med en middag på en av stadens "lugnare" gator och en drink på en takterrass med utsikt över staden.


Fun Fact: Ölen kostar 6 kr på restaurang och 70 cl vodka kostar 12 kr på Supermarket

/Robin

2 kommentarer:

  1. Ser ju bra ut det här! Kul att följa er, dock inte utan att man längtar sig iväg lite själv ibland. :) Vad har ni för planer nu?

    Ellen, gick det bra med foten? Surt, men hoppas att det inte ställer till nåt för er.

    ps. tittar in på skype titt som tätt men har inte sett till er än. Antar att jag får prova tidiga morgnar för att ha nån chans att fånga er med tidsskillnad och allt.

    ha det bra! /Tommie

    SvaraRadera
  2. Just nu planerar vi att stanna i vietnam fram till den tionde november och efter det ska vi till Kambodja och spana in landet. Vi har fått ändra våra planer ganska mycket på grund av alla översvämningar.

    foten börjar ser riktigt bra ut nu, såret har snart läkt helt.

    jag har nog inte varit inne så mycket själv på ett tag nu men jag ska bli bättre! :)

    /robin

    SvaraRadera