söndag 20 november 2011

Hanoi

Hallå!

Igår kom vi fram till Hanoi. Det krävdes ytterligare en bussresa för att komma hit, denna gång tog det 12 timmar. Resan innehöll de vanliga elementen, fart, farliga omkörningar, små leriga vägar, stora gupp, lite sömn och mycket tutande. 

Just nu bor vi i stadsdelen "Old quarters" i Hanoi. Stadsdelen har gator som är tillhåll för olika hantverkare och handlare. Gatan som vårat hotell ligger på huserar stadens metallhantverkare, dessa utför det mesta av sitt ljudliga arbete på trottoaren och om det inte är någon som arbetar på trottoaren så står det mopeder parkerade och tar upp all plats. Man måste alltså ut och kriga med mopederna på gatan istället.

På promenad längs sjön

Cigarettförsäljare


Vi har hunnit kolla in ett gammalt fängelse som nu har blivit ett museum. Fängelset fick öknamnet Hanoi Hilton under Vietnamnkriget. Det verkade dock som om gästerna inte fick den vanliga Hiltonupplevelsen.

Hanoi Hilton


Förutom att ha gått på museum så har vi mest gått runt i staden och fikat. Sjön som ligger mitt i "gamla kvarteren" är spännande att gå runt och kolla vid. På en promenad längs ena sidan av sjön som tar ca 15 minuter kan man få se ett tiotal brudpar som tar sin bröllopsfotografier. 

Ellen, tre brudpar och en nyfiken kille

Imorgon åker vi ut till sjöss och kommer att spendera tre dagar på en båt för att spana in Halong bay.



Adjöss!

Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar